Heb jij zin om deze lente de Brain Gym opleiding te volgen?

Brain Gym® is een leuke cursus die zich richt op iedereen die zijn leer- en prestatievermogen 2017-06-12 BG uitn.posterwenst te verbeteren. De 4 dagen vormen één geheel dat wordt opgedeeld in 2 delen (elk 2 dagen) en je kan er apart voor inschrijven. Het spreekt voor zich dat je deel 1 gedaan moet hebben om deel 2 te kunnen doen J. Het is soms makkelijker om het in twee delen op te splitsen (als bijvoorbeeld de data beter uitkomen). Je krijgt ook pas een certificaat van Brain Gym International als je de 4 dagen hebt gevolgd (en slechts een deelnamebewijs als je maar een deel volgt). In deel 1 leer je de 26 eenvoudige oefeningen aan, die gericht zijn op de integratie van lichaam en geest. Ze bereiden ons voor op de fysieke vaardigheden die we nodig hebben om te kunnen lezen, schrijven, organiseren, luisteren en onthouden. Kortom we kunnen beter functioneren in verschillende situaties. Je leert over de 3 lichaamsdimensies: de lateraliteit (de links/rechts), de centering (boven/onder) en de focus (voor/achter). We leggen ook de link tussen de 3 dimensies en het brein. In deel 2 leer je individueel werken (iemand in balans brengen). Je leert het lichaam te integreren in zijn 3 dimensies met de bedoeling de communicatie, de organisatie en het begrip te verbeteren, alsook onze manier van leren in het algemeen. We werken volgens de 5 stappen van een balans. We verkennen ook de spierverificatie / spiertest. Op het einde van de cursus ontvang je een Certificaat van Brain Gym® International voor de cursus Brain Gym® 1.01!

Voor wie? Voor iedereen die zijn welzijn in eigen handen wil nemen. Voor (zorg-)leerkrachten (handig en leuk om in de klas te gebruiken en heel doeltreffend voor kinderen met leer-’uitdagingen’, lees alle dys-en). Voor ouders (voor zichzelf en voor de kinderen). Voor grootouders (geheugen en beweging, of om samen met de kleinkinderen te doen).

Wanneer? 
In Mortsel (Kunstenhuis De Feniks, Deurneleitje 6), geef ik de volledige Brain Gym 1.01. Deel 1 gaat door op 12-13 juni, deel 2 gaat door op 15 en 16 juni (telkens van 9u tot 16u30).
Je kan uiteraard voor elk deel apart inschrijven. Inschrijven voor deze cursus doe je via vinciane@flow-motion.be. Prijs voor 4 dagen is 420 EUR (incl. BTW, incl handboek + certificaat) Deel 1 kan je apart volgen voor 240 EUR. Wil je deel 2 apart volgen, dien je op voorhand geldig certificaat/deelnamebewijs van deel 1 te kunnen voorleggen en betaal je ook 240 EUR. Heb je ooit al Brain Gym gevolgd en wil je deze cursus herhalen, dan geniet je van een korting van 40%, mits voorlegging certificaat.

Vooropleiding: geen