MOVEMENT BASED LEARNING – Building Block Activities

When:
23/08/2018 all-day
2018-08-23T00:00:00+02:00
2018-08-24T00:00:00+02:00
Where:
Kunstenhuis De Feniks
Deurneleitje 6
2640 Mortsel
België
Cost:
135 euro
Contact:
Vinciane Schoenmaeckers
0478/532327

Bouwsteen activiteiten of Building Block Acitivities zijn bewegingsactiviteiten om het gemak van het leren te verbeteren. Elke activiteit is gericht op en bepaalde ontwikkelingsvaardigheid die mogelijk ontbreekt of niet geïntegreerd is.
Deze “Bouwsteen Activiteiten” of “Building Block Activities” kan je heel goed toepassen bij vele mentale en fysieke uitdagingen zoals:  autisme, cerebrale parese, AD(H)D, dyslexie, dyscalculie, NLD, DCD, Angelman syndroom, Down syndroom, spraakmoeilijkheden, hersenbeschadigingen, blindheid, doof- en slechthorendheid, gevolgen van beroertes.
Onderwerpen van de nascholing
7 bouwsteen activiteiten/oefeningen: die de integratie van het zenuwstelsel ondersteunen.
• De 3 dimensies van de beweging en het leren en hun overeenkomstige intelligenties 
Na deze vorming heb je nieuwe vaardigheden om ‘het leren’ te ondersteunen en ‘prestaties’ te optimaliseren op alle gebieden in het leven. Je kunt deze tools meteen thuis, op school of in een therapeutische setting toepassen.

“Ik gebruik het dagelijks bij mijn eigen kinderen, mijn cliënten met schitterende resultaten” Vinciane Schoenmaeckers

“Door regelmatig toe te passen, merk ik bij mijn kinderen en cliënten een verbetering in het leestempo, organisatie/planning en het welbevinden” Liesbet Desmedt

Bovendien vormt deze 2-daagse opleiding een prachtige aanloop naar Brain Gym® 1.01 of voor zij die Brain Gym® reeds kennen zeker een aanvulling/verdieping ervan.  Ontwikkeld door Cecilia Koester, internationaal erkende ervaringsdeskundige in het werken met kinderen en volwassenen met uitdagingen!

Voor wie? Voor ouders/begeleiders van kinderen/volwassenen met specifieke uitdagingen/noden; voor (zorg)leraren kleuter/lager/bijzonder/buitengewoon onderwijs. Specifiek bedoeld voor hen die kennis willen maken met Brain Gym® of hun kennis willen verdiepen! Ook voor zorgbegeleiders en therapeuten. Voor iedereen die met mensen werkt, coacht, … die mensen een stevige basis wil geven!

Wanneer? donderdag 23 augustus 2018, van 9u tot 17u